همچنین ازدواج بین خویشان سببی زیر باطل است:
1. بین مرد و مادر و جدات زن او از هر درجه که باشد اعم ازنسبی و رضاعی حتی بعد از انحلال نکاح؛ (بند 1 م 1047).( صفایی و امامی، سید حسین و اسدالله، مختصر حقوق خانواده)
2. بین مرد و زنی که سابقاً زن پدر و یا زن یکی از اجداد یا زن پسر یا زن یکی از احفاد( فرزندزادگان) او بوده است هر چند قرابت رضاعی باشد؛ ( بند 2 ماده1047).( صفایی و امامی، سید حسین و اسدالله، مختصر حقوق خانواده ، ص 123)
3. بین مرد با اناث از اولاد زن از هر درجه که باشد ولو رضاعی مشروط بر این که بین زن و شوهر زناشویی واقع شده باشد .( بند 3 م 1047 ).( صفایی و امامی، سید حسین و اسدالله، مختصر حقوق خانواده)
4. بین مرد و خواهر زن مگر بعد از انحلال ازدواج با آن زن. ماده 1048 ق.م مقرر می دارد:" جمع بین دو خواهر ممنوع است اگر چه به عقد منقطع باشد".( صفایی و امامی، سید حسین و اسدالله، مختصر حقوق خانواده)
5. بین مرد و دختر برادر زن یا دختر خواهر زن در صورتیکه زن عقد را تنفیذ نکند. ماده 1049 قانون مدنی مقرر می دارد:" هیچ کس نمیتواند دختر برادر زن و یا دختر خواهر زن خود را بگیرد مگر با اجازه زن خود". البته طبق ماده 16 قانون حمایت خانواده 1356 اجازه دادگاه نیز لازم است.( صفایی و امامی، سید حسین و اسدالله، مختصر حقوق خانواده)
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .