تهدید

ساره احمدی احمدی
مشاور: ساره احمدی احمدی
دانش محور تاراز دانش محور تاراز ناظر علمی: دانش محور تاراز دانش محور تاراز

مجازات جرم تهدید

 

مجازات جرم تهدید در قانون مجازات اسلامی در ماده  669 ذکر شده است:

مطابق ماده ۶۶۹کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی  « هر گاه كسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌اعم از اینكه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترك فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از یک ماه تا یک سال محكوم خواهد شد. اصلاحی به موجب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399/2/23 »

سابقاً مجازات جرم تهدید شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو‌ماه تا دو سال بود اما با تصویب قانون کاهش مجازات حبس تعزیری مصوب 1399/2/23 مجازات حبس این جرم به نصف تقلیل و به یک ماه تا یک سال تغییر پیدا کرد. همچنین براساس ماده 104 قانون کاهش مجازات حبس تعزیری جرم توهین در دسته جرایم قابل گذشت قرار دارد . بدین معنی که با گذشت شاکی از جرم در هرمرحله ، تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات متوقف می شود.

نکته دیگر آن که در صورتی که تهدید جز مصادیق ماده 669 نباشد ولی مشمول بند الف ماده 126 قانون مجازات اسلامی که بیان می دارد: (.....هرکس دیگری را ترغیب، تهدید، تطمیع، یا تحریک به ارتکاب جرم کند یا با دسیسه یا فریب یا سوءاستفاده از قدرت، موجب وقوع جرم گردد.......) باشد به عنوان معاون در جرم شناخته و براین اساس مجازات می شود.

 

در صورتی که به پاسخ خود دست نیافتید پرسش خود را مطرح کنید
چنانچه وکیل تخصصی در این حوزه هستید خودتان را کنار این مشاوره معرفی کنید ورود / ثبت نام

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .