عنصر روانی جرم تهدید به قصد و نیت تهدید شونده برای انجام جرم تهدید مرتبط است. تهدید یک جرم عمدی است و قصد مجرمانه از انجام آن این است که مرتکب در دل تهدید شونده رعب و وحشت بیندازد . در جرم تهدید آنچه مهم است بیان تهدید است و اینکه آیا مرتکب تهدیدش را عملی می کند یا نه اهمیتی ندارد ؛ هم چنین این موضوع که مرکتب وسایل عملی کردن تهدیدش را دارد یا نه هم مانع از این نیست که جرم تهدید شکل نگیرد .
انگیزه فرد هم در جرم تهدید چندان اهمیتی ندارد، این که قصد تهدید کننده مزاح و تفریح بوده است یا اینکه قصدش از تهدید دفاع کردن از حقی باشد مانع از این نمی شود که جرم تهدید صورت نگیرد.برای مثال اگر فرد تهدید کند که اگر چک خود را پاس نکنی خانه ات را آتش می زنم ، این عمل باز هم تهدید است هر چند که اراده فرد گرفتن حقش هست اما این امر مانع تهدید بودن بیان او ( آتش زدن خانه ) نمی شود .
البته این را هم باید در نظر داشت که قاضی در حین رسیدگی به جرم تهدید ، انگیزه فرد را بررسی می کند و در صورتی که انگیزه او را مجرمانه نبیند ممکن است در مجازات او تخفیف قایل شود .
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .