۱- پیش از وقوع اختلاف به صورت شرط ضمن عقد داوری: برای ایجاد داوری، طرفین ضمن قرارداد شرط داوری را مطرح و تصریح می نماید که در صورت بروز اختلاف به داوری رجوع شود.
۲-پس از وقوع اختلاف به صورت قرارداد مستقل داوری: به موجب ماده ۴۵۴ ق.آ.د.م «کلیه اشخاص که اهلیت اقامه ی دعوا دارند می توانند با تراضی یکدیگر منازعه و اختلاف خود را خواه در دادگاهها طرح شده یا نشده باشد و در صورت طرح در هر مرحله ای از رسیدگی باشد به داوری یک یا چند نفر ارجاع دهند» لذا قرارداد مورد اشاره در این ماده، زمانی منعقد می شود که منازعه و اختلاف واقع شده باشد، تفاوتی نمی نماید که در دادگاه مطرح شده یا نشده باشد یا در صورت طرح در مرحلۀ نخستین به نظر اینکه ماده ۴۹۴ در تایید این امر اعلام کرده است «چنانچه دعوا در مرحلۀ فرجامی باشد و طرفین با توافق، تقاضای ارجاع امر به داوری را بنماید یا مورد از موارد ارجاع به داوری تشخیص داده شود، دیوان عالی کشور پرونده را برای ارجاع به داوری به دادگاه صادر کننده رای فرجام خواسته ارسال می دارد».
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .