ماده۲۶۲ قانون مجازات اسلامی:هر كس پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم و یا هریك از انبیاء عظام الهی را دشنام دهد یا قذف كند سابالنّبی است و به اعدام محكوم میشود.
تبصره: قذف هر یك از ائمه معصومین علیهم السلام و یا حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یا دشنام به ایشان در حكم سبّ نبی است.
ماده۲۶۳قانون مجازات اسلامی: هرگاه متهم به سب، ادعاء نماید كه اظهارات وی از روی اكراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی كلمات و یا نقل قول از دیگری بوده است سابالنّبی محسوب نمیشود.
در ماده ۵۱۳ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده) به بحث اهانت به مقدسات اسلامی در قالب جرم تعزیری نیز پرداخته شده است.
ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی: هر كس به مقدسات اسلام و یا هر یك از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین(ع) یا حضرت صدیقه طاهره(س) اهانت نماید اگر مشمول حكم سابالنبی باشد اعدام میشود و در غیر این صورت به حبس از یك تا پنج سال محكوم خواهد شد.
واژه (نبی) در این ماده به صورت مـطلق بـکار برده شده، بنابراین شامل تمامی پیامبرانی میشود که نبوت و پیامبری آنان مـحرز و مـسلم باشد.
ظاهرا مقدسات شیعه از مصادیق متیقن مقدسات اسلامی است. بنابراین اهانت به این مقدسات از سوی هر کس که صورت بگیرد جـرم اسـت، چـه مسلمان باشد، چه کافر، چه شیعه باشد و چـه غـیر شیعه. دلیل این مدعا آن است که گرچه ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی واژه«مقدسات اسلام»را به صورت مطلق به کار برده اسـت امـا اصـل دوازه قانون اساسی مقررد میدارد:«دین رسمی ایران، اسلام و مذهب جعفری اثـنی عشری است...». بنابراین هر جا در قوانین موضوعه، این واژه بـه صـورت مـطلق به کار رود منصرف به مذهب شیعه خواهد بود.کسانی که در قلمرو جـمهوری اسـلامی ایران زندگی میکنند موظف هستند به قوانین کیفری پایبند باشند و از ارتکاب جرایم پرهیز کنند و در این زمـینه تـفاوتی مـیان کافر و مسلمان، شیعه یا سنی نیست.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .