ثبت واقعه طلاق

خدیجه شکری
مشاور: خدیجه شکری
منا ابوفاضلی ناظر علمی: منا ابوفاضلی

می خواهم شخصا طرح دعوا کنم

قبل از هر اقدامی جهت عدم مراجعه مکرر به دستگاه های قضایی و سهولت در آگاهی از روند جریان رسیدگی و برای دریافت و ابلاغ اوراق مربوطه لازم است در سامانه ثبت ثنا، ثبت نام انجام شود. و سپس اقدام به تنظیم دادخواست نمایید .

هر اقدامی که شما می خواهید انجام دهید به لحاظ قانونی شیوه خاص خود را طلب می کند، برای طرح دعوی طلاق براساس قانون آیین دادرسی مدنی می بایست دادخواستی تنظیم نمایید.

در دادخواست شما خواهان هستید و باید در قسمت خواهان اطلاعات خود را به طور کامل درج نمایید.

(همسر شما) خوانده دعوی می باشد و باید اطلاعات ایشان را در قسمت خوانده قید کنید.

در قسمت ستون خواسته عنوان الزام خوانده به ثبت واقعه طلاق به انضمام خسارات دادرسی از جمله هزینه دادرسی و سایر خسارات را بنویسید.

در قسمت دلایل و منضمات : مدارک لازم برای طلاق را ارائه نمایید که به شرح ذیل می باشد:

1- اصل یا کپی مصدق سند ازدواج ( در صورت نبود اصل سند ازدواج باید رونوشت آن را از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت کنید.) 2 - اصل یا کپی مصدق شناسنامه خود به خصوص صفحه ای که نام همسر در آن قید شده است. 3- دادنامه طلاق در صورت وجود. و هر دلیل و مدرکی که شما را در راستای ادعایتان کمک نماید.

همچنین می توانید تقاضای تحقیق و معاینه محل، استماع شهادت شهود و اظهارات مطلعین را نیز از دادگاه تقاضا و افراد مذکور را به دادگاه معرفی کنید. (شاهد کسی است که امر مورد ادعا را دیده و مطلع کسی است که از امر مورد ادعا اطلاع دارد. در صورت استناد به شهود اسامی را اعلام و هر زمان که نیاز بود آنان را در مرجع قضایی حاضر نمایید.)

در قسمت شرح خواسته نیز خواسته خود از مرجع قضایی را به طور کامل ذکر کنید.

براساس ماده 49 قانون حمایت خانواده که برای عدم ثبت واقعه طلاق از ناحیه زوج مجازات درنظر گرفته شده است شما می توانید از زوج شکایت کیفری نیز نمایید. برای انجام این کار به دفاتر خدمات قضایی مراجعه و شکوائیه تنظیم کنید. شما شاکی و همسرتان مشتکی عنهم محسوب می شود. موضوع جرم نیز عدم ثبت واقعه طلاق می باشد. دلایل خود را نیز مانند موارد بالا ارائه و صدور حکم به محکومیت متهم را از محضر مرجع قضایی تقاضا کنید. پرونده بدوا به دادسرا ارجاع می شود و با بررسی و انجام تحقیقات و در صورت عقیده داشتن بر جرم بودن عمل کیفرخواست صادر و پرونده برای صدور حکم به دادگاه ارسال می گردد. در دادگاه نیز شما دفاعیات و دلایل خود را ارائه و در نهایت قاضی نسبت به پرونده تصمیم گیری می نماید. شما در هر مرحله دلایل و موارد خود را به طور کامل ذکر کنید. اصول مدارک خود را نیز به همراه داشته باشید. در صورت صدور حکم به ضرر شما می توانید از حکم نزد مرجع تجدیدنظر تجدیدنظرخواهی نمایید.

همچنین میتوانید با مطالعه کامل این مطلب و آگاهی از نکات آن، حقوق و تکالیف خود را به طور مختصر و مفید بشناسید و گام های هوشیارانه ای را بردارید. 

 

کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، ‏هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود.‏ و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .