یکی از انواع کسب و کار که امروزه و با رواج استفاده از اینترنت، ایجاد شده، کسب و کارهای مجازی و اینترنتی می باشند. از آنجا که در این نوع از کسب و کار، امکان تعامل حضوری خریدار و فروشنده، وجود نداشته و صرفا، این ارتباط، در بستر فضای مجازی صورت می گیرد، امکان سوء استفاده و کلاهبرداری اینترنتی وجود خواهد داشت. لذا، ضرورت اخذ مجوز برای این کسب و کارهای اینترنتی، جهت امکان پیگیری شکایت از سایت های اینترنتی، در صورت وقوع تخلف و جرم، بیش از کسب و کار های فضای واقعی، احساس می شود.
بر اساس ماده 5 اساسنامه اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی، موضوع و اهداف اتحاديه، شامل موارد «انجام وظايف مقرر در قانون و مقررات نظام صنفی، حمايت و حفظ حقوق صنفی اعضا، ايجاد و تحکيم اصول همکاری بين افراد صنفی، تلاش برای بهبود محيط کسب و کار، تعامل با دستگاه های دولتی، نهادهای عمومی غير دولتی و بخش خصوصی در راستای وظايف و اختيارات خود، همچنين تلاش در راستای ارتقا کيفی خدمات رسانی اعضا به مردم و اطلاع رسانی مناسب رسيدگی به شکايات دريافتی» می باشد.
نحوه دریافت مجوز فعالیت در مرکز افتا، از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، انجام می شود. زمان لازم برای صدور این مجوز از زمان تکمیل مدارک آن، 30 روز کاری بوده و مدت اعتبار آن، 24 ماه خواهد بود.
در همین راستا، سایت اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ecunion.ir، راه اندازی شده است و خدماتی همچون، صدور و پیگیری مجوز، پیگیری شکایت از کسب و کارهای دارای مجوز از اتحادیه و امکان جست و جوی فعالیت های دارای مجوز از این اتحادیه را ارائه می دهد. البته، کسانی که قصد شکایت از کسب و کارهای اینترنتی را دارند، علاوه بر استفاده از این سامانه، می توانند، با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، به ثبت شکایت قضایی نیز بپردازند.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .