بر اساس بند 21 ماده 1 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، مجوز کسب و کار، نظیر مجوز عکاسی: "هر نوع اجازه کتبی، اعم از مجوز، پروانه، اجازه نامه، گواهی، جواز، استعلام، موافقت، تاییدیه یا مصوبه است که برای شروع، ادامه، توسعه یا بهره برداری فعالیت اقتصادی، توسط دستگاه های اجرائی صادر می شود." بر اساس این ماده، مجوز کسب و کار، نوعی تاییدیه، بر قانونی بودن فعالیت کسب و کار دارای مجوز می باشد.
به طور کلی، برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی، دو دسته مجوز نیاز می باشند. دسته اول، مجوزهای عمومی یا همان دریافت نماد اعتماد می باشد و دسته دوم، مجوزهای اختصاصی برای هر صنف است.
مجوزهای عمومی کسب و کار اینترنتی، برای تمامی کسب و کارهای اینترنتی، عمومیت داشته و با توجه به نوع کاربری سایت، می بایست این نماد را کسب نمود. مجوزهای عمومی کسب و کار اینترنتی، شامل نماد اعتماد الکترونیکی و پروانه کسب و کار می باشد. نماد اعتماد الکترونیکی در سایت اینماد، توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک، ارائه می شود.
سایت صدور مجوز های وزارت کار، سایتی است که در آن، در مورد شرایط و نحوه دریافت مجوزهای صادره، توسط معاونت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی، سازمان بهزیستی و سازمان فنی و حرفه ای کشور، اطلاع رسانی شده است.
مجوزهای اختصاصی کسب و کار اینترنتی، از قبیل مجوز خرید و فروش اینترنتی طلا نیز شامل مجوز از گروه صنفی مورد نظر از طریق درگاه ملی مجوزهای کسب و کار می باشد. به عنوان مثال، در صورتی که کسب و کار اینترنتی، به منظور فروش محصولات فرهنگی، مانند کتاب باشد، می بایست از وزارت ارشاد، مجوز کسب نمود و در صورتی که به منظور فروش محصولات سلامت و درمان باشد، می بایست، از وزارت بهداشت و درمان، کسب مجوز نمود.
هم اکنون، اخذ و صدور تمامی مجوزهای اختصاصی راه اندازی کسب و کار، از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور، انجام می پذیرد. این سامانه، شرایطی را فراهم آورده تا متقاضیان بتوانند با مراجعه به این سایت با تمامی موارد مورد نیاز، برای راه اندازی کسب و کار خود، آشنا شوند.
کاربر گرامی: محتوای ارائه شده صرفا جهت اطلاع می باشد و در صورت اجرای مشاوره پیشنهادی و عدم حصول نتیجه ، هیچگونه مسئولیتی متوجه «کلینیک حقوقی ایران» نخواهد بود. و توصیه می شود هیچگاه بدون وکیل گام برندارید .